نتایج در این بخش نمایش داده می شود

در اين روزها تست‌زدن را فراموش نکنيد (بخش آخر)‏

سلام ! سلامي چو بوي خوش آشنايي !

در شماره پيشين، در همين ستون با شما از تست‌زدن در روزهاي آخر باقي‌مانده تا زمان برگزاري آزمون سراسري سخن گفتيم. در اين شماره با بحث از «تست‌هاي زمان‌دار» اين گفتار را به پايان مي‌بريم.

الف فوايد تست زمان‌دار

تمرين «تست زمان‌دار» دو مزيت بسيار مؤثر دارد:

1- افزايش سرعت: دونده‌اي را تصور کنيد که در حال تمرين براي شرکت در مسابقات سرعتي است.

اگر اين تمرينات، بدون در نظر گرفتن عامل زمان انجام شود، سرعت دونده افزايش نخواهد يافت، اما اگر اين دونده در هر بار تمرين، زمان دويدن خود را ثبت کند، مي‌تواند آن‌ را افزايش دهد؛ يعني در تمرين بعدي سعي مي‌کند تا سريع‌تر بدود. «تست زمان‌دار» سبب مي‌شود تا شما تلاش کنيد که سريع‌تر تست بزنيد، و اين مساله، سبب افزايش سرعت شما خواهد شد.

2- افزايش قدرت تنظيم وقت: برخي از داوطلبان، بعد از شنيدن مزيت اول، اظهار بي‌نيازي به تمرين مي‌کنند و مي‌گويند:

«من وقت اضافه هم مي‌آورم !» اين­گونه داوطلبان معمولاً در امتحانات بي‌دقتي مي‌کنند؛ چون بسيار سريع به سؤالات پاسخ مي‌دهند.

زدن تست زمان‌دار سبب مي‌شود که شما به صورت تجربي بتوانيد وقت خود را تنظيم کنيد، و البته دقت در تست‌زني را نيز فراموش نکنيد؛ درست مثل زماني که مي‌خواهيد از خيابان عبور کنيد؛ در اين حالت، قطعاً نيازي به محاسبه شتاب خود، شتاب ماشين‌‌ها و محاسبه نقطه برخورد نداريد و فقط با تجربه و احساس خود اين کار را انجام مي‌دهيد.

زدن تست زمان‌دار، سبب مي‌شود تا شما بتوانيد در جلسه آزمون، وقت خود را تنظيم کنيد؛ يعني هم با سرعت و هم با دقت، تست بزنيد و نيازي به محاسبه نيز نداشته باشيد.

ب شرايط تست‌زني زمان‌دار

  • شرايط و روش‌هاي صحيح زدن تست زمان‌دار در خانه را در پنج بخش بررسي مي‌کنيم:
  • 1- حفظ تعادل تست‌زني و اينکه بتوانيم در هفته از تمامي دروس تست زمان‌دار بزنيم، کار ساده‌اي نيست؛ اما اگر هر روز، دروس مطالعه شده سه روز قبل را تست بزنيم، انجام اين کار سبب خواهد شد تا اگر برنامه متعادلي داشته باشيم، تست‌زني ما هم متعادل شود.
  • 2- اگر تست‌زني، برايتان دشوار نيست و به آن علاقه‌منديد، هر ساعتي را که تمايل داريد، به انجام اين کار اختصاص دهيد؛ اما اگر انجام اين کار برايتان سخت است و در پرداختن به آن تعلل مي‌کنيد، آن را در زنگ مطالعات دوم (ميان برنامه) خود قرار دهيد.
  • 3- با توجه به اينکه کنکور، يک آزمون جامع است و ما بايد در چند درس، زمان خود را کنترل کنيم، بنابراين، لازم است که در خانه هم، تمرين ما در چند درس (حداقل سه درس) باشد؛ به اين ترتيب، علاوه بر کنترل زمان در چند درس، تمرين انتقال ذهني از يک درس به درس ديگر نيز صورت خواهد گرفت.
  • 4- علاوه بر عامل زمان، اضطراب ناشي از امتحان نيز بر روند پاسخگويي و نتيجه‌گيري ما تاثير خواهد گذاشت؛ بنابراين، بهتر است که زمان تست‌زني خود را در خانه، به تدريج از زمان استاندارد کوتاه‌تر کنيد. اين موضوع، سبب جبران تاثير عامل اضطراب در جلسه امتحان خواهد شد و آزمونتان را بيشتر به کنکور شبيه خواهد کرد.
  • 5- هدف از زدن تست زمان‌دار، به دست آوردن افزايش سرعت و قدرت تنظيم وقت است؛ البته يادگيري نيز به صورت ناخودآگاه انجام خواهد شد، اما هدف، صرفاً يادگيري نيست، و بهترين منابع براي انجام اين کار، تست‌هاي آزمون‌هاي سراسري سال‌هاي گذشته است. براي اينکه تست‌هاي شما از يک مبحث و تکراري نباشد، بهتر است که در هر درس 10 سؤال را به صورت تصادفي از آزمون‌هاي سال‌هاي قبل انتخاب کنيد.

نکته مهم ديگري که شما بايد در تمرينات تست‌زني، به خصوص در زمان زدن تست‌هاي سرعتي و زمان‌دار به آن دقت کنيد، اين است در ابتداي دفترچه سؤالات آزمون‌ها براي سؤالات هر درس، يک زمان پيشنهاد شده است.

اگرچه اين زمان‌ها، مطابق با استانداردها و ويژگي هر درس، بهترين زمان‌هاي ممکن براي پاسخگويي به سؤالات هستند، اما شما مي‌توانيد، با توجه به شناختي که از روحيات و توانايي‌هاي خود داريد، زمان‌بندي مناسبي را براي تست زدن در جلسه آزمون در نظر بگيريد.

براي انجام اين کار، حتماً قبل از آزمون و در زماني که تست‌هاي سرعتي و زمان‌دار را در خانه تمرين مي‌کنيد، اقدام نماييد. يادتان باشد که براي اختصاص زماني غير از زمان پيشنهادي، حتماً تمرين داشته باشيد تا سر جلسه آزمون، تمرکز خود را از دست ندهيد يا عصبي و نگران نشويد.

علاوه بر مسايلي که در بالا به آن اشاره شد، حتماً به اين موضوع نيز در تمرينات تست‌زني توجه داشته باشيد تا تست‌زني در کنکور، براي شما راحت‌تر و ساده‌تر باشد.

در هنگام تمرينات تست‌زني موضوعي و طبقه‌بندي شده و نيز تست‌هاي زمان‌دار، حتماً به روش يک ضرب، دو ضرب (وزنه‌برداري) توجه داشته باشيد و آن را هم تمرين کنيد.

توضيح اينکه براي جلوگيري از اتلاف وقت و استفاده‌ بهينه از زمان، تست‌هاي آزمون را به سه دسته تقسيم مي‌کنيم و سه روش در مواجه شدن با آنها خواهيم داشت:

  • الف) سؤالاتي که جواب آنها را بلديد يا فکر مي‌کنيد که در کمتر از يک دقيقه به آنها جواب مي‌دهيد. به اين سؤالات بايد همان لحظه جواب داد.
  • ب) سؤالاتي که بعد از حل کردن آنها به جواب مي‌رسد يا اينکه از شکل اين گونه سؤال‌ها پيداست که خيلي وقت‌گير هستند. اين سؤالات را با يک «ضربدر» مشخص کنيد؛ يعني «باشد براي بعد»؛ پس برويد سراغ سؤالات بعدي.
  • ج) سؤالاتي را که مطمين هستيد «بلد نيستيد» با دو «ضربدر» مشخص ‌کنيد؛ يعني به اين سؤالات دست نخواهيد زد.

پس از اينکه تمام تست‌ها را يک‌بار تا انتها بررسي کرديد و به سؤالات گروه يک پاسخ داديد، بار دوم، در صورت داشتن وقت کافي، به تست‌هاي گروه دوم مي‌پردازيد؛ به اين ترتيب، شما مي‌توانيد به بيشترين تست‌ها در کمترين زمان ممکن پاسخ بگوييد.

فراموش نکنيد که امتياز تست آسان، متوسط و سخت يک درس در کنکور، يکسان است و اگر از چنين روشي استفاده کنيد، مي‌توانيد زماني را که براي حل کردن تست سخت صرف مي‌کنيد، به پاسخگويي به 5 تست متوسط يا شايد 10 تست آسان اختصاص دهيد.

مدير اجرايي 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.