به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا،  محمود امانی طهرانی در نشست خبری با اصحاب رسانه، تالیف کتاب‌های درسی را مسئله‌ای سهل و ممتنع دانست و اظهارکرد: تالیف محتوای آموزشی در ظاهر ممکن است کاری آسان به نظر برسد اما در عمل تالیف یک کتاب درسی پس از طی یک فرآیند زمان بر و سخت صورت می گیرد.

وی با اشاره به سابقه تاسیس سازمان پژوهش از دهه 40 و تصویب قانون آن در سال 1355 در مجلس شورای ملی و بازنگری و تصویب آن پس از انقلاب اسلامی، تصریح کرد: از این نظر که بچه ها وقت خود را صرف فراگیری محتوای کتاب های درسی می کنند مسئولیت تالیف و تدوین کتاب ها و محتوای آموزشی بسیار سنگین وحساس است .

امانی طهرانی از تولید و توزیع 5 محتوای آموزشی رشد با عناوین رشد کودک، نوآموز، دانش آموز، نوجوان و جوان خبرداد و افزود: خوشبختانه در20 سال اخیر موفق شده‌ایم هرساله درابتدای مهرماه کتب درسی پایه‌های مختلف تحصیلی را در اقصی‌نقاط کشور توزیع کنیم .

وی با اشاره به انتقاد رئیس جمهور محترم از محتوای کتاب های درسی، گفت: رئیس جمهور محترم با هدف توجه دادن افکار عمومی به اهمیت موضوعات درسی، این مسئله را مطرح نمودند تا مسئولین بیش از پیش به تلفیق نیازهای جامعه با محتوای آموزشی اهمیت بدهند و دراین خصوص با سرعت بیشتری اقدام کنند.

مدیرکل دفتر تالیف کتب ابتدایی و متوسطه نظری تغییرات در محتواهای آموزشی در دهه های اخیر را بسیار چشمگیر دانست و افزود: ضمن توجه به استانداردهای مرسوم سایر کشورها، بازبینی هرکتاب درسی در پایان یک دوره 5 ساله و بازتألیف آن پس از 10 سال انجام می‌شود.

وی ادامه داد: کتاب هایی مانند ریاضی، مطالعات اجتماعی و فارسی، به دنبال آن کتاب های دینی پایه های مختلف تغییرات چشمگیری داشته‌اند و امروزه کتب درسی از نظر محتوا، روش و آماده‌سازی با گذشته متفاوت شده است اما مسیر طولانی را باید طی کنیم و فرمایش رئیس‌جمهور نیز در راستای  توجه و نگاه به آینده است.

امانی گفت: عملکرد وزارت آموزش و پرورش درحوزه تالیف کتاب های درسی نسبت به سایر حوزه ها مطلوب تر است و در مقایسه با آموزش عالی ، تغییرات در محتواهای درسی در سطح بسیار بالاتری قرار دارد.

وی با اشاره به عملکرد وزارت علوم و دانشگاه‌ها درحوزه تألیف کتب درسی دانشگاهی، اظهارکرد: توجه داشته باشیم کتب تألیف‌شده در آموزش و پرورش از جهت اشتغال، آمایش سرزمین واعتبار علمی در مقایسه با تألیف کتب در نظام آموزش عالی، چگونه است.

مدیرکل دفتر تالیف کتب ابتدایی و متوسطه نظری توجه بیش از حد به موضوع کنکور و ارزیابی توان علمی دانش‌آموزان توسط این آزمون را یکی از موانع تحقق اهداف کتاب های درسی خواند و خاطر نشان کرد: آنچه برنامه درسی را از فرم اولیه خارج می‌کند نظام نادرست ارزشیابی است؛ یعنی یادگیری، امتحان‌مدار است و ما هر ساله سئوالات کنکور به روش سنتی از محتواهای آموزشی تهیه می شود و دانش آموزان نیز تحت تاثیرکنکور دچار استرس می شوند .

امانی طهرانی‌ازتالیف ضمیمه کتاب‌های دینی برای استفاده دانش آموزان اقلیت خبرداد و افزود: در دوره ابتدایی 41 جلد کتاب و در 5 هزار صفحه منتشر می‌شودکه صدها موضوع را پوشش می دهد؛ از جمله موضوعاتی مانند؛ فرهنگ و تمدن ایرانی ـ‌ اسلامی، ایثار و شهادت، ارزش‌های انقلاب اسلامی، کار و سرمایه و اقتصاد مقاومتی به عنوان موضوعاتی فرارشته‌ای در کتب درسی مختلف توزیع شده است.

وی افزود: تالیف هر کتاب جدید نیازمند پشتوانه پژوهشی است و پس از تالیف تا 2 سال به صورت آزمایشی تدریس و پس از رفع نقایص احتمالی رسما در حیطه کتاب های درسی قرار می گیرد .

مدیرکل دفترتالیف کتب درسی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در خصوص سیستم آموزشی 3،3، 6 گفت: از آنجا که میزان تاثیر دوره ابتدایی در رشد دانش آموزان بسیار موثر است تصمیم به طراحی ساختار آموزشی با شیب ملایم تری نسبت به قبل، گرفته شد تا دانش آموزان دبستانی، ابتدا خواندن را فراگیرند و سپس طی 2 سال مهارت نوشتن را بیاموزند و در 3 سال اول ابتدایی آموزش ها بسیارملایم ارائه شود .

وی ادامه داد: دریک تصمیم ناگهانی در سال1390 این سیستم آموزشی اجرایی ودانش آموزان پایه پنجم بدون مقدمه وارد پایه ششم شدند و این مسئله باعث ایجاد مشکلاتی درمحتوای کتاب های درسی پایه ششم و کمبود نیروی انسانی دردوره ابتدایی شد.

مدیرکل دفتر تألیف کتب درسی ابتدایی و متوسطه نظری در خصوص انتظارات دانش‌آموزان اقلیت های مذهبی از محتوای کتاب درسی گفت: حرکت ما دراین خصوص درچارچوب قانون اساسی است و در این مسیر همه از حق خود برخوردارند و تبعیضی صورت نمی گیرد