نتایج در این بخش نمایش داده می شود

بازنگري؛ شيوه‌اي براي تصحيح مسير

بسياري از داوطلبان عزيز، وقتي مي‌خواهند براي کنکور آماده شوند، فقط درس مي‌خوانند و هيچ کار ديگري براي موفقيت خود انجام نمي‌دهند. منظور اين نيست که درس خواندن خوب نيست، بلکه مهم اين است که در کنار درس خواندن، کارهاي ديگري نيز براي موفقيت خود انجام دهيم. الان که با شما داوطلبان عزيز صحبت مي‌کنيم، تقريباً بيشتر کنکوري‌ها، بخصوص داوطلباني که مي‌توانند رقباي جدي شما محسوب شوند، به صورت پيوسته و خوب در حال درس خواندن هستند و هيچ فرصتي را براي اصولي مطالعه کردن از دست نمي‌دهند. بله، اصولي مطالعه کردن و درست درس خواندن، نکته بسيار مهمي است که تعداد زيادي از شما عزيزان ممکن است به آن کمتر توجه کنيد و هنگامي متوجه مشکل خود مي‌شويد که تا برگزاري کنکور، زمان زيادي باقي نمانده است و کار خاصي در اين زمينه نمي‌توانيد انجام دهيد؛ پس براي موفقيت هر چه بيشتر در کنکور، لازم است که هر از چند گاهي، با بازنگري در مراحل آمادگي‌تان، يک جراحي اساسي در کار خود و درس خواندنتان انجام دهيد. اين جراحي اساسي، باعث مي‌شود که تلاش شما بيشتر نتيجه داده و موفق‌تر شويد و با اين شيوه، مسير خود را تصحيح کنيد. براي انجام اين کار، لازم است که به موارد زير توجه کنيد:
1 ـ اميدوار و پرانرژي باشيد
انسان براي هر کاري که در زندگي انجام مي‌دهد، نياز به يک موتور محرک قوي دارد، و اين موتور محرک، اميد است. بي‌شک، بزرگترين هنر هر انساني، اميدوار بودن در شرايط سخت و دشوار زندگي است؛ البته بايد بدانيم که حتي صبورترين و مقاوم‌ترين انسان‌ها نيز گاهي در زندگي خود دچار ياس و نااميدي مي‌شوند. بديهي است افرادي که به زندگي، نگاه مثبت دارند، کمتر دچار نااميدي مي‌شوند؛ زيرا اين افراد در برابر مشکلات، انعطاف‌پذيري بالايي دارند و خيلي سريع خود را با شرايط پيش آمده وفق مي‌دهند.
اميدوار بودن، نياز به نيروي خارق‌العاده‌اي ندارد و هر انساني، قادر به داشتن روحيه عالي خواهد بود؛ به شرط آنکه نگاه و فکر مثبت داشته باشد؛ پس اگر مي‌خواهيد که در زمان مطالعه و آمادگي براي کنکور، اميدوار و شاد باشيد، از همين لحظه شروع کنيد و براي نگه داشتن روحيه عالي خود تلاش کنيد. شکسپير مي‌گويد: هيچ چيز نيک يا بد نيست، ولي شيوه تفکّر ما امور را نيک يا بد جلوه مي‌دهد؛ پس اميدوار باشيد و به خود و تلاشتان با يک نظر مثبت نگاه کنيد. هر روز براي خود تکرار کنيد که موفق مي‌شويد و در راهي که در پيش گرفته‌ايد، حتماً به نتيجه مورد نظر خود خواهيد رسيد. هميشه و در هر لحظه‌اي انرژي مثبت خود را حفظ کنيد و اين انرژي را به خود، اطرافيان و حتي به کتاب‌ها و جزوه‌هاي خود انتقال دهيد؛ آن‌گاه خواهيد ديد که چگونه پيشرفت خواهيد کرد و چگونه مطالب برايتان به آساني قابل يادگيري شده و براي هميشه در ذهن شما خواهد ماند.
2 ـ برنامه‌ خود را به طور مرتب بررسي کنيد
اصلي‌ترين و مهم‌ترين رکن مطالعه براي کنکور، مانند هر کار ديگري پس از داشتن اميد و انگيزه، اين است که شما برنامه خوبي داشته باشيد و البته به اين برنامه خوب عمل کنيد. حتماً به اين نکته توجه داشته باشيد که برنامه درسي شما از هر نظر بايد بي‌عيب و نقص باشد تا شما به مقصود و هدف خود بخوبي دست يابيد. هر از چند گاهي، برنامه خود را مورد وارسي قرار دهيد و ببينيد که هر هفته، چقدر موفق شديد طبق برنامه‌تان عمل کنيد و در کدام زمان‌ها يا در چه درس‌هايي نتوانستيد با برنامه پيش رويد. وقتي براي چند هفته، برنامه خود را مورد وارسي قرار داديد و نقاط ضعف و قوت آن را دريافتيد، مي‌توانيد به سادگي، يک برنامه بي نظير و عالي داشته باشيد که مي‌تواند بخوبي، شما را در راه رسيدن به هدف کمک کند.
عزيزان! توجه کنيد که براي تهيه يک برنامه خوب، حتماً بايد واقع‌گرا باشيد و از خودتان و توانايي‌هايتان بيش از حد، انتظار نداشته باشيد. وقتي به اين نتيجه رسيديد که برنامه شما مشکل دارد، بدون تعصب و ناراحتي در جهت جراحي برنامه‌تان برآييد و به جاي ناراحتي و تشويش، خوشحال باشيد که توانسته‌ايد بموقع از مشکلات برنامه خود مطلع شده و آنها را رفع کنيد.
3 ـ خود را بيازماييد
برخي از داوطلبان عزيز، برنامه خوبي دارند، طبق برنامه هم درس مي‌خوانند و هر روز، نسبت به گذشته، درس‌هاي بيشتري را مطالعه مي‌کنند؛ اما کافي است که چند هفته يا يکي دو ماه بعد به عقب بازگردند تا متوجه شوند همه يا بيشتر آنچه را که مطالعه کرده اند، فراموش کرده‌اند. اين موضوع، که موضوع بسيار ناراحت کننده‌اي است، باعث مي‌شود تا بخش بزرگي از وقت و تلاش داوطلب به هدر رود؛ زيرا او برآورد درستي از ذهن خود و ميزان توانايي‌هايش نداشته يا اصلاً اصل تکرار و مرور را فراموش کرده است.
براي اينکه بتوانيد از مطالعه خود نتيجه بهتري بگيريد و در ضمن متوجه شويد که چقدر از آموخته‌هايتان را فراموش نکرده‌ايد، خودتان را مورد آزمون قرار دهيد. براي انجام اين کار، تست زني کنيد. تست زني موضوعي يا ترکيبي در زمان‌هاي مناسب، باعث مي‌شود تا شما بخوبي به نقاط قوت و ضعف خود پي ببريد و ضمن مطالعه دروس، در صدد رفع اين ضعف‌ها تا زمان برگزاري آزمون سراسري نيز برآييد؛ پس معطل چه هستيد؟ دست به يک جراحي بزرگ ديگر بزنيد. نگران نباشيد، نترسيد و بدون رودربايستي با خود، براي به ياد آوردن مطالب مهمي که از ذهنتان رفته است، در اثناي برنامه خود، زمان‌هاي مناسبي را در نظر بگيريد و اين بار بهتر از قبل مطالعه کنيد.
4 ـ خلاصه‌هايتان را بررسي کنيد
وقتي به ماه يا هفته‌هاي پاياني زمان آمادگي براي کنکور نزديک مي‌شويد، ديگر زمان مطالعه مطالب جديد نيست؛ بلکه وقت آن است که شما خلاصه‌هايي را که از قبل آماده کرده‌ايد، مطالعه کرده و به اين ترتيب، با مرورهاي کوتاه و البته مؤثر، ذهن خود را بيشتر آماده کنيد.
اگر جزو آن دسته از داوطلباني هستيد که تا الان خلاصه‌اي برنداشته‌ايد، حتماً اين کار را انجام دهيد؛ اگر هم از ابتدا خلاصه‌نويسي داشته‌ايد، حتماً خلاصه‌هاي خود را مورد بررسي قرار دهيد. براي انجام اين کار، از دوستان يا همکلاسي‌هاي خود هم کمک بگيريد؛ البته خودتان مهم‌ترين شخص در اين زمينه هستيد. به همين خاطر، بايد بعد از مطالعه يک درس و سپس وقفه يک هفته‌اي و تست‌زني آن مطالب، به سراغ خلاصه‌هايتان رفته و ببينيد که خلاصه‌هاي شما چقدر از مطالب اصلي را در بر گرفته يا شامل چه مطالب مهمي نمي‌شود؛ اگر خلاصه‌هايتان خوب و کامل بود که به همان سبک و سياق سابق ادامه دهيد؛ ولي اگر متوجه شديد که خلاصه‌هاي شما ناقص است يا شامل همه مطالب نيست، دست به يک جراحي ديگر در شکل مطالعه خود بزنيد.
نگران وقت خود يا ساير موارد نباشيد. مطمين باشيد که اگر جلوي ضرر و مشکل را از همين جا بگيريد منفعت بزرگي کسب خواهيد کرد. براي انجام اين کار، اين بار با دقت و حوصله بيشتري خلاصه‌نويسي کنيد، يادداشت‌هاي کوتاه برداريد، زير مطالب مهم را خط بکشيد يا  از فلش کارت استفاده کنيد. مي‌توانيد همه اين کارها را با هم انجام دهيد؛ به هر حال دقت کنيد؛ چرا که شما در ماه يا هفته‌هاي پاياني زمان آمادگي براي کنکور، بايد به اين خلاصه‌ها اعتماد کرده و با مطالعه آنها، سر جلسه آزمون سراسري حاضر شويد.
در پايان حتماً به نکات زير توجه کنيد:
1 ـ معمولاً بيشتر داوطلبان، مطالعه جدي خود را از پاييز آغاز مي‌کنند؛ پس اگر تا الان بخوبي درس نخوانده‌ايد، حتماً به طور جدي و مؤثر شروع به درس خواندن کنيد.
2 ـ ميزان مطالعه و پيشرفت خود را در هر يک از دروس، با مشاور، والدين يا يک دوست دلسوز در ميان بگذاريد.
3 ـ موفقيت‌هاي بزرگ و کوچک خود را بستاييد و به خود جايزه دهيد.
4 ـ وقتي دچار مشکل يا ياس و نااميدي شديد، موضوع را با والدين، يکي از اعضاي خانواده يا دوست مورد اعتماد خود در ميان بگذاريد.
5 ـ هر زمان که احساس کرديد برنامه درسي شما، شيوه مطالعه‌تان يا هر چيزي که به کنکور شما مربوط مي‌شود، دچار مشکل است، حتماً در صدد رفع نقص و مشکل برآييد و راحت از کنار آن نگذريد.
6 ـ به خود اعتماد کنيد و مطمين باشيد که در صورت خواستن، حتماً موفق خواهيد شد.
7 ـ به خاطر داشته باشيد که نقش فعال در برنامه‌ريزي و آمادگي براي کنکور، از آنِ شماست. اگر تا الان به صورت جدي درس نخوانده يا اصلاً مطالعه نکرده‌ايد، مطمين باشيد که الان هم براي درس خواندن به منظور آمادگي در کنکور 1397 دير نيست؛ پس با انرژي و اميد، قدم در راه گذاشته و با اراده پيش برويد.

8 ـ در هر شرايطي خدا را در نظر داشته باشيد و با استعانت و ياري از او، بخواهيد تا بهترين‌ها را در مسير شما قرار دهد و حامي و ياري رساننده شما باشد. 

  • هفته نامه پیک سنجش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.