نتایج در این بخش نمایش داده می شود

روش مطالعه درس علوم تجربی متوسطه اول

درس علوم از درس‌های شیرین و جذاب و پر از دانستنی‌هایی است که در زندگی روزمره به آن نیاز داریم یا با آن سروکار داریم.

راه‌های مطالعه‌ی این درس جذاب را بازگو می‌کنیم تا دانش‌آموزان عزیزی که در این درس دچار مشکل هستند با نحوه‌ی مطالعه‌ی صحیح این درس آشنا شوند و با علاقه به این درس نمره‌های عالی کسب کنند.

مطالعه علوم شامل 4 بحث کلی است :

_ شیمی

_ زمین

_ فیزیک

_ زیست شناسی


برای یادگیری دقیق و مفهومی این درس نیاز به مهارت‌های یادگیری دارید. مهارت یادگیری یعنی موضوع درس ابتدا به صورت سطحی (روخوانی) بعد به صورت مفهومی (درک مطلب) مطالعه شود که روش‌های زیر را می‌طلبد:


مطالعه‌ی درس علوم باید همراه با تصویرسازی ذهنی باشد (یعنی هنگام مطالعه، مطلب را در ذهن خود بیاورید و برای هر مطلب تصویر مربوط به خودش را بسازید).
بعد از مطالعه ابزاری که برای یادگیری نیاز هستند (مانند ابزار اندازه‌گیری و میکروسکوپ و…) را فراهم کنید.
مطالعه‌ی این درس توام با مشاهده‌ی دقیق و هدف‌دار باشد تا موضوع درس کامل درک شود (مثل مشاهده‌ی فسیل یا برگ درخت زیر میکروسکوپ و…)
آزمایش انجام دهید (بعضی از مبحث‌های این درس نیاز به انجام آزمایش دارد).


بعد از مطالعه‌ی هر مبحث درسی از کتاب علوم نیاز است به طور جداگانه فلش‌کارت تهیه شود. این فلش‌کارت‌ها باید حاوی نکات مهم به همراه شکل یا نقاشی از موضوع مورد نظر باشد (مثلاً برای یادگیری هر یک از اعضای بدن بهتر است آن را روی کاغذ نقاشی کرده و نکات مهم و وظایف عضو مورد نظر را در کنار نقاشی بنویسید).


درس علوم بر خلاف سایر درس‌ها مجموعه‌ی دانستنی‌هایی است که از راه مطالعه، مشاهده، تحقیق، آزمایش و تجربه به دست می‌آید؛ بنابراین دانش‌آموز نیاز است که برای یادگیری بهتر از کتاب‌های علمی گوناگون استفاده کند.

کلیه فصل های کتاب علوم و درس های آن حول این 4 بحث کلی می گردند.

شاید آنچه که هم باعث جذابیت و هم مشکل درس علوم می گردد همین علت باشد، سخت و در عین حال زیبا.

دانستن این ماهیت که هر فصل چگونه است، و چگونه هر فصل را بخوانیم تا بهترین بازدهی را داشته باشد، تاثیر بسزایی در موفقیت ما در درس علوم دارد.

­­_ شیمی

در شیمی تحلیل کردن و فهمیدن مباحث اهمیت زیادی دارد و حفظ کردن به تنهایی چاره ساز نیست.

مباحث شباهت های زیادی به یکدیگر دارند و اگر درست متوجه موضوع نشده باشید مباحث را با یکدیگر قاطی می کنید.

شیمی، شامل فرمول، آزمایشات، مساله و تعاریف است و باید بتوان آزمایش ها و مسائل آن را تحلیل کرد.

_ فیزیک

فیزیک عموما با مسئله، قوانین، آزمایشات و تعاریف همراه است. پس نه تماما مفهومی است و نه تماما حفظی، شما می بایست مفاهیم را به خوبی یاد گرفته و فرمول ها و قوانین و تعاريف را در حافظه خود نگه دارید.

چراکه در حل مسائل آن اگر فرمول ها را از خاطر ببرید و با قوانين ان را فراموش کنید دچار مشکل خواهید شد. مسائل فیزیک فقط حل کردنی نیستند بلکه به تحلیل نیز نیاز دارند.

همچنين باید تعريف ها را نیز بلد باشید.

_ زیست شناسی

زیست شناسی ظاهری حفظ کردنی دارد ولی اگر تنها به حفظ کردن مباحث اکتفا کنیم در ادامه بدلیل شباهت زیادی که مطالب به یکدیگر دارند دچار اشتباه می شویم و نیز در مدت زمان خیلی کمی هر آنچه مطالعه کرده بودیم را به فراموشی می سپاریم.

پس گول ظاهر آن را نخورده و به صورت مفهومی به یادگیری آن  بپردازیم.

_ زمین شناسی

زمین شناسی را می توان حفظ کرد چراکه مطالب مربوط به آن به سادگی بیان شده اند و پیچیدگی خاصی ندارند، البته این بدان معنا نیست که صرفا مطالب را بخوان و واو به واو آن را به ذهن بسپار، بلکه می بایست ابتدا آن را فهمید، در غیر این صورت مطالب ساده و روان زمین شناسی به راحتی از ذهن پاک می شوند و یا در هم می آمیزنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.