نتایج در این بخش نمایش داده می شود

چند راه‌حل برای افزایش حافظه كوتاه‌مدت

گروهی از والدین معتقدند فرزندانشان بی‌توجه هستند یا نمی‌توانند مسائل را به خاطر بسپارند. در زیر 9 راهكار برای تقویت حافظه آمده است كه می‌تواند در‌ این زمینه به شما كمك كند.

‌1- بازی داستان‌گویی:
انجام این بازی به‌خصوص در قالب گروه، بسیار جالب است. این بازی بدین نحو انجام می‌شود كه باید 20 وسیله را روی میز بزرگی قرار دهید و هر كدام از افراد گروه 3 الی 4 مورد از وسایلی كه روی میز چیده شده است را در قالب یك داستان بگنجاند؛ مثلا داستانی كه درباره سیب، كلید، تلفن همراه می‌توان ساخت بدین صورت است:
در باغ، سیب‌های رسیده‌ای از درخت روی زمین ریخته بود. ما در باغ قفل بود و من كلید را اشتباه برداشته بودم. نابراین با تلفن همراه به یكی از دوستانم زنگ زدم تا او برای باز كردن در به كمك بیاید. بازی فوق باعث می‌شود كه والدین بتوانند به دو هدف تقویت قدرت خلاقیت و تمركز كودك و تقویت حافظه دست پیدا كنند.

بيشتر بخوانيد :

نکات اصلی تند خوانی و برنامه ریزی کنکور ۹۹

شرایط و ضوابط مطالعه

مطالب را ملکه ذهن کنید !

برنامه ریزی کنکور ۹۹ – فاز پاييز

2- ایجاد ارتباط‌های تصویری:
یكی از راه‌هایی كه برای تقویت حافظه تصویری مورد استفاده قرار می‌گیرد به یاد سپردن نام افراد با توجه به‌خصوصیات و ویژگی‌های آنهاست؛ مثلاً كسی اسمش رضاست، شما در او خصلتی مانند تلاش در جهت كسب كه رضایت اطرافیان بیابید، بدین‌ترتیب بین نام رضا و رضایت ارتباط برقرار كرده‌اید و نام او را هیچ وقت فراموش نخواهید كرد.

3- استفاده از تصاویر:
تصاویر، ابزار مناسبی برای به‌خاطر‌سپردن مطالب و اطلاعات مفید هستند؛ به‌عنوان مثال می‌توانید حتی از تصاویر یك فیلم برای به خاطر سپردن موضوع، اعداد، اطلاعات تاریخی و جغرافیایی و… استفاده كنید. یا برای به خاطر سپردن اعداد (5، 5،‌1) شما می‌توانید آن را در قالب یك تصویر دربیاورید مانند دستكش و یك چوب. با حك این تصویر در ذهنتان، اعداد (5، 5،‌1) را به یاد می‌آورید زیرا هر دستكش 5‌انگشت دارد و یك چوب هم نماد عدد یك است. لذا سعی كنید آنچه را كه باید به خاطر بسپارید در قالب تصویرسازی در ذهنتان حك كنید. ولی ذخیره‌سازی‌ اطلاعات باید به‌گونه‌ای باشد كه شما رجوع به اطلاعات را به راحتی انجام دهید و بتوانید از آنها استفاده كاربردی داشته باشید. با به‌كارگیری این روش و تكرار آن به مرور زمان، ذهن شما این آمادگی را پیدا می‌كند كه فعالانه روش تصویری مناسب برای به ذهن سپاری مطالب را به‌كار گیرد.

4- به فرزندتان یادآوری كنید آنچه می‌آموزد را نكته برداری و یادداشت كند.

5- ساعت مطالعه او را افزایش دهید.

6- او را تشویق به حفظ كردن شعر یا متن‌های ادبی كنید.

7- اگر فرزندتان راست دست است از او بخواهید به‌عنوان تفریح و سرگرمی برخی كارهایش را با دست چپ انجام دهد.

8- به او خواندن كتاب‌های داستانی و پلیسی كه ذهن را درگیر حل معما می‌كند، پیشنهاد دهید.

9- او را تشویق به یادگیری زبان یا فعالیت‌های هنری جدید كنید.

ارتباط مستقيم با استاد علي سليماني ( مشاور تحصيلي و روانشناس ) : 09128588682 * 02128421398

بيشتر بخوانيد :

مدت زمان دانشگاه رشته پزشکی

شرایط قبولی ذخیره دانشگاه آزاد

۱۰ پیشنهاد برای برنامه‌ریزی بهتر


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.