نتایج در این بخش نمایش داده می شود

تاثیر ورزش درتندرستی و سلامت دانش آموزان

“عقل سالم در بدن سالمه” همه ما بارها این جمله رو شنیدیم یا در کتاب ها و نشریات اون رو دیدیم. چقدر با این جمله موافقید؟

شما برنامه های درسی رو جوری هماهنگ می کنید که جایی برای ورزش در اون باشه یا جزء اون دسته هستید که ورزش کردنتون فقط تو زنگ ورزش هست؟

اصلا تا حالا فکر کردید که ورزش کردن چقدر می تونه به یادگیری و پیشرفت درسی شما کمک کنه؟

شما چی والدین عزیز، شما جز اون دسته والدینی هستید که فقط نمره ریاضی و فیزیک براشون مهمه یا به ورزش کردن فرزندتون هم اهمیت می دید؟


اهمیت ورزش کردن


ورزش کردن در دنیای امروز که تکنولوژی های کامپیوتری جدید، زمان زیادی از وقت ما رو می گیرند و فعالیت بدنی ما رو کمتر می کنند، اهمیت بیشتری پیدا می کنه.

اما در بیشتر مواقع، ما از اهمیت فعالیت بدنی غافل می شیم، حتی گاهی متاسفانه ورزش در مدارس هم نادیده گرفته میشه و زنگ ورزش حذف میشه یا تبدیل به زمانی برای جبران عقب افتادگی درس های دیگه میشه.

ورزش و فعالیت بدنی برای جلوگیری از اضافه وزن، بی خوابی، استرس و… مفید و موثره و حتی تاثیر ورزش تو یادگیری و بهبود عملکرد در مدرسه هم برای پژوهشگران اثبات شده.

تاثیر ورزش در سلامت دانش آموزان



می خواهیم با هم تعدادی از فواید و مزایای ورزش کردن ( خصوصا نقش ورزش در یادگیری دانش آموزان) که این همه تو همه جای دنیا روش تاکید میشه رو بررسی کنیم و تا حدودی به گستردگی و کارایی این علم پی ببریم

1- اولین مزیت ورزش کردن اینه که در روحیه دانش آموزان تاثیر مثبت می گذاره و روحیه اون ها رو تقویت می کنه. این مسئله، از نظر روانی سلامت دانش آموزان رو تحت تاثیر قرار میده و بهتر میکنه.

خود این مسئله باعث عملکرد بهتر و افزایش یادگیری دانش آموزان در مدرسه میشه.

2- فعالیت های بدنی باعث کاهش استرس میشه.

بسیاری از والدین مخصوصا در فصل امتحانات با این دلیل که الان موقع درس خوندن هست و همه وقت دانش آموز باید به درس خوندن اختصاص پیدا کنه، از ورزش کردن دانش آموزان جلوگیری می کنند.

اما حتی در این زمان ورزش باعث کاهش استرس دانش آموز و ایجاد روحیه ای شاداب و سرزنده در او میشه و می تونه بهش کمک کنه تا آمادگی بهتری برای امتحانات داشته باشه. این نکته که سلامت دانش آموزان اهمیت بسیار زیادی داره، نباید برای خانواده ها کم ارزش باشه؛ چرا که همونطور که گفته شد، عقل سالم در بدن سالمه.

3- ورزش برای رشد کارکردهای مغزی بسیار مهم است. دویدن ، شنا کردن و سایر ورزش ها اکسیژن زیادی رو به مغز می رسونند. حتی گفته میشه که با انجام ورزش هایی مثل پیاده روی یا حرکات کششی می تونیم میزان یادگیری دانش آموزان در دروس مختلف رو بیشتر کنیم.

4- ورزش نکردن باعث رخوت جسمی میشه و ذهن فرد رو به سمت خستگی و ناتوانی می بره. و این دانش آموزی که از نظر ذهنی خسته است سعی می کنه با انواع روش های یادگیری و فشار آوردن به خودش یا حتی مصرف دارو های مضر، این مشکل رو رفع کنه. این رفع مشکل ممکنه تاثیر مخربی روی سلامت دانش آموزان بذاره و عملکرد و یادگیری دانش آموزان رو ضعیف کنه. در حالی که با ورزش کردن، هم فرد سلامتی خودش رو حفظ می کنه، هم فعالیت ذهنی او بیشتر میشه و هم بدنش سرحال تر میشه و دانش آموز می تونه بهتر درس بخونه.

5- ورزش کردن باعث به وجود اومدن سلول های عصبی جدید در مغز میشه. ایجاد سلول های عصبی جدید در مغز کار یادگیری رو برای ما راحت تر می کنه.

6- فعالیت های ورزشی موجب سلامتی قلب و عروق میشه، احتمال سکته قلبی و مغزی رو کاهش میده و علاوه بر سلامتی باعث تناسب اندام در ما میشه و ما رو از خیلی از مشکلات مثل چاقی و… نجات میده. تو این مورد، تاثیر ورزش کردن برای همه معلومه و خیلیا دنبال تناسب اندام هستند.

7- ورزش کردن و انجام بازی های ورزشی توانمندی های افراد رو زیاد می کنه و در یک محیط رقابتی سالم می تونه از طریق سرزندگی و شادابی که ایجاد می کنه، توانایی تصمیم گیری افراد رو تقویت کنه.

8- از تاثیر ورزش کردن تو تقویت مهارت مدیریت زمان نباید غافل شد. وقتی به ورزش کردن متعهد می شیم، این تعهد باعث میشه در یک زمان و مکان خاص برای ورزش حاضر بشیم و کارهامون رو جوری برنامه ریزی کنیم که جایی برای فعالیت بدنی در اون باشه.

9- صبر و تحمل از جمله مواردی است که در ورزش به افراد آموزش داده میشه و همچنین افراد در ورزش کردن به دلیل رعایت قوانین، قانونمند تر میشن.

10- در ورزش های گروهی افراد و مخصوصا کودکان می تونند توانایی رهبری و کار تیمی رو یاد بگیرند. تاثیر ورزش در زندگی اجتماعی افراد به طور چشمگیری می تونه معلوم بشه.

11- افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان از جمله موارد تاثیرگذار ورزش بر افراد هست. موفقیت در ورزش و کسب نتیجه از تلاش های فرد می تونه باعث افزایش باور فرد به خودش و توانایی هاش بشه و از نظر روحی سلامت دانش آموزان رو بهبود بده.

12- رشد و نمو استخوان ها و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان از اثرات ورزش در سن نوجوانی هست که برای این هدف باید با اطلاع و آگاهی پیش برید.

13- انجام فعالیت های بدنی یکی از راه های مبارزه با هیجان هایی هست که برامون ایجاد مشکل می کنند.

همچنین ورزش کردن در بهبود افسردگی و اضطراب به ما کمک می کنه و با تقویت کارایی مغز، تمرکز و یادگیری دانش آموزان رو افزایش میده.
چرا ورزش کردن برامون سخته؟


همه ما معمولا بهانه هایی برای ورزش نکردن داریم. نداشتن وقت، نبود شرایط و… واقعا چرا برای ما ورزش کردن این قدر سخته؟

یکی از دلایل می تونه این باشه که ما به این کار عادت نداریم. وقتی کاری برای ما تبدیل به عادت نشه، انجامش برای ما سخت میشه و ما از انجامش خودداری می کنیم.

اما اگه در انجام کاری پایداری کنیم و اون رو تبدیل به یک عادت برای خودمون بکنیم و اثرات مثبتش رو در زندگی مون ببینیم، دیگه به دنبال بهانه برای انجام ندادنش نخواهیم بود.

در این صورت در مغز ما یک مسیر عصبی برای ورزش ایجاد میشه که این مسیر عصبی با مرور زمان قوی تر میشه و زمانی که این اتفاق میافته، انجام اون فعالیت دیگه به تلاش زیادی نیاز نخواهد داشت و به یک عادت تبدیل میشه و ما از انجام اون لذت می بریم و به مرور تاثیر ورزش کردن رو می تونیم تو زندگیمون ببینیم.

چه سنی برای شروع ورزش کردن خوبه؟


بهترین دوره برای آموزش حرفه ای ورزش بین سنین 6 تا 14 سال است.

البته برای ورزش کردن هیچ وقت دیر نیست؛ اما عادت به فعالیت های بدنی هرچه از سنین پایین تر شروع بشه بهتره و تاثیر بیشتری روی سلامتی کودکان و نوجوانان داره.

چقدر ورزش کردن برای سلامت دانش آموزان خوبه؟


معمولا گفته میشه که انجام ورزش دو یا سه بار در هفته بسیار مفید و مناسبه.

در زمان مطالعه مدت زیادی رو ننشینید و بعد از هر یک یا دو ساعت درس خواندن 10 دقیقه تحرک داشته باشید و حرکات کششی انجام بدید.

این کار برای افزایش تمرکز و قدرت یادگیری دانش آموزان خوبه و باعث خون رسانی بیشتر به مغز میشه و در نتیجه بازدهی تون در یادگیری دروس رو بیشتر می کنه.

تاثیر والدین در ورزش کردن و سلامت دانش آموزان


پدر و مادرهای عزیز! شما می تونید نقش مشوق رو برای ورزش کردن فرزندان ایفا کنید. می تونید با شرکت دادن فرزندانتون در فعالیت های بدنی و اختیار دادن به اون ها برای ورزشی که بهش علاقه مند هستند، اون ها رو در عادت به انجام فعالیت های ورزشی مرتب همراهی کنید.

همین طور می تونید در کارهای منزل مثل شستن ماشین، تمیز کردن خانه و یا کار در باغچه فرزندان رو درگیر کنید و در مسیرهای کوتاه از ماشین استفاده نکنید و به جای اون پیاده روی کنید.

نکته مهم دیگه اینه که ساعات استفاده از تلویزیون و کامپیوتر باید محدود باشند تا زمان زیادی از وقت دانش آموزان رو نگیرند. 

مسئولان مدارس هم نقش مهمی در ایجاد انگیزه در ورزش کردن دانش آموزان دارند. دانش آموزان در مدارس می تونند با ورزش های گوناگون آشنا شوند و بفهمند که چه ورزشی مناسب اون هاست و به چه رشته ورزشی علاقه دارند. همچنین یکی از بهترین شرایط ورزش، در زمان صبح است که در مدارس با انجام ورزش صبحگاهی، می تونند دانش آموزان رو برای حضور در کلاس آماده کنند.

بیشتر بخوانید :

آیا ریتالین باعث افزایش تمرکز می شود؟

روش مطالعه رتبه های برتر کنکور

وبینار شیوه ی تست زنی تاس + شیوه های افزایش تمرکز

ورزش صبحگاهی باعث آرامش و کاهش فشارهای عصبی میشه و همونطور که گفته شد روحیه و قدرت یادگیری دانش آموزان رو تقویت می کنه.
با توجه به مطالبی که گفتیم، لازم است که والدین و مسئولان مدارس حتما از تاثیر ورزش در سلامتی دانش آموزان آگاه باشند و شرایطی رو به وجود بیارند که در اون دانش آموزان به ورزش کردن تشویق بشن.

رفتن دانش آموزان به سمت فعالیت های ورزشی می تونه از بار تحصیلی سنگین بر ذهنشون کم کنه و رسیدن به نتیجه دلخواه رو براشون آسون تر کنه.

دانش آموزان در این راه می تونند استعدادهای خودشون رو پیدا کنند و در راه تقویت اون استعدادها قدم بردارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.