نتایج در این بخش نمایش داده می شود

انگیزه خود را تقویت کنید

انگیزه خود را تقویت کنید; تعطیلات نوروزی به پایان رسید و بسیاری از داوطلبان در این ایام بیش از استراحت و دید و بازدید به مطالعۀ دروس و رفع عقب ماندگی‌های درسی پرداختند. عده‌ای نیز خود را برای آزمون‌های آزمایشی آماده می‌کنند و امیدوارند که در این آزمون‌های آزمایشی، نتایجی بهتر از گذشته کسب کنند. عده‌ای به نتایجی قابل قبول دست می‌یابند و عده‌ای دیگر نیز به آنچه انتظار داشتند نمی‌رسند. گروهی نیز متاسفانه دچار یاس و ناامیدی می‌شوند؛ زیرا از یک سو می‌دانند که فرصت زیادی تا آزمون سراسری باقی نمانده است و از سوی دیگر انتظار داشتند که آن همه مطالعه در تعطیلات نوروز، نتیجه‌ای بهتر از این داشته باشد. احساس یاس باعث می‌شود تا این افراد،‌ انگیزه درس خواندن را از دست بدهند و بعد از نوروز به جای جدیت بیشتر و برنامه‌ریزی دقیق‌تر، وقت خود را به بطالت بگذرانند و به درس و تست پشت کنند.   چه باید کرد؟ بی‌شک، تفاوت میان موفقیت و شکست، در بیشتر مواقع به دلیل توانایی ایجاد انگیزه است. این انگیزه است که باعث می‌­شود استقامت کنید و پیروزمندانه از خط پایان عبور کنید. پیشنهادهای زیر می­تواند به شما کمک کند که انگیزه لازم را برای ادامۀ راه داشته باشید.

* به دوستان و نزدیکان خود بگویید که قصد انجام چه کاری را دارید؛ زیرا آشکار و اعلام کردن نقشه‌هایتان، برگشتن یا رها کردن آنها را سخت می­کند. * کار را به گام­های کوچک، آسان و قابل دست­یابی تقسیم کنید.

* با یکی از جوانب کار شروع کنید و به اینکه چقدر انجام آن طول می‌کشد یا اینکه چگونه آن را تمام کنید، فکر نکنید؛ برای مثال، اگر در درس فیزیک ضعف ­دارید، به مجموعه مباحثی که بلد نیستید، فکر نکنید؛ چون حجم زیاد این مباحث باعث می­شود که از مطالعه منصرف شوید؛ اما اگر فقط به مطالعه یک فصل یا یک مبحث فکر کنید، راحت‌تر از پس آن برخواهید آمد و بمرور خواهید دید که چقدر در آن درس پیشرفت خواهید کرد. یک ضرب‌المثل قدیمی می‌گوید: «دست مرد است، چشم نامرد»؛ یعنی چشم، عظمت کار و حجم زیاد را می‌بیند و منصرف می­شود، اما دست اقدام می‌کند و موفق می‌گردد. * به درسی فکر کنید که قبلاً آن را به کندی مطالعه کرده‌اید. چگونه آن را پیش بردید؟

آیا هیچ بخش از آن مطالعه برایتان رضایت بخش بود؟ آیا می­توانید از راهکارهایی مشابه برای پیشبرد شیوۀ مطالعۀ فعلی استفاده کنید؟ * لیستی از تکالیف و همچنین کارهایی که انجام داده‌اید، تهیه کنید. علامت زدن موارد انجام شده همیشه سبب افزایش اراده و انگیزه می‌شود. *تعیین زمان پایان کار باعث متمرکز شدن ذهن ما می­شود و به ما حرکت می‌دهد و ما را متمرکز نگاه می‌دارد؛ البته اگر زیاد تحت فشار زمان باشیم، افزایش اضطراب می­تواند مخرب باشد و روی عملکرد ما تاثیر منفی بگذارد یا حتی ممکن است که در مسیر حرکت یخ بزنیم و دست از عمل کردن برداریم؛ بنابراین، به نقطۀ پایان، به شکل یک پایان مثبت برای رسیدن به هدفتان نگاه کنید، نه به صورت هیولایی که از دور پدیدار می­شود! اگر به هر دلیل، در چند مرحلۀ کلیدی، کار از دستتان خارج شد و از برنامه عقب ماندید، علت را پیدا و ثبت کنید و یک تاریخ مشخص برای تکمیل برنامۀ خود تعیین کنید تا با آمادگی و روحیه‌ای بهتر، دوباره شروع کنید.

* وقتی بی‌حوصله هستید و انگیزه لازم را ندارید، راست بنشینید و لبخند بزرگی بر چهره بنشانید؛ خواهید دید که واقعاً شادتر می­شوید؛ بنابراین، به جای اینکه به دنبال انگیزه و اشتیاق برای مطالعه کردن باشید، خود را مشتاق و شاد نشان دهید؛ خواهید دید که اشتیاق لازم ایجاد می­شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.