نتایج در این بخش نمایش داده می شود

اسفند؛ فصل کاشت …

موضوع این هفته ستون «همشاگردی سلام!» شاید غریب‌تر از همیشه باشد و خوانندگان گرامی تصور کنند که ما قصد آن داریم تا در مورد مهندسی کشاورزی و کاشت نباتات صحبت به میان آوریم؛ البته همین‌طور هم هست و همین‌طور هم نیست! از قدیم رسم و سنت بوده است که اسفندماه، زمان غَرس درخت و فصل درخت‌کاری است و با توجه به اینکه بحمدا…

اسفندماه فرا رسیده است، ظرف چند روز آینده خواهیم دید که مردم و نهادهای متولی نظیر شهرداری و جنگلبانی و … اقدام به کاشت نهال کرده و به سرسبزی و خرمی زمین خواهند افزود؛ اما آنچه مدنظر ماست، با توجه به رسالت ستون «همشاگردی سلام!» که تلاش دارد داوطلبان آزمون سراسری را برای آمادگی هر چه بیشتر هدایت کند، استفاده استعاره‌گونه از همین فصل کاشت و رویش‌ است. دانش‌آموزان و دانش‌پژوهان عزیز نیک می‌دانند که اسفندماه جزو فصولی از درس خواندن است که امتحانات ترم اول گذشته و محصلان در ابتدای فرآیند ترم دوم قرار می‌گیرند و با توجه به فضای قابل اعتنایی که بین ایام‌ا… دهه فجر و فرا رسیدن تعطیلات عید نوروز است، داوطلبان گرامی می‌توانند از این فرصت یکماهه به نحو احسن استفاده کنند. برای دانش‌آموزان، اسفندماه می‌تواند هم ماه فرصت و هم می‌تواند ماه تهدید باشد؛ تهدید از آن جهت که با توجه به سبک‌تر بودن برنامه درسی خدای ناکرده عزیزان سهل‌انگاری پیشه کنند و با توجه به مساعد شدن هوا و بهاری شدن محیط و شلوغ شدن خیابان‌ها و معابر، مشغول به گشت و گذار و خرید بشوند و پاک حال وهوای امتحان را از یاد ببرند که سخت آسیب‌رسان است و ما را از مواضع و اهدافمان دور می‌کند. خدا نکند که در این روزها یک داوطلب آزمون سراسری مشغول خریدهای طولانی و کش‌دار ایام عید شود و هر روز از این بازار به آن بازار و از این مغازه به آن مغازه تردد کند؛ بالعکس چون در این روزها والدین غالباً سرگرم خرید هستند فرصت مغتنمی است تا داوطلب کنکور، چه دانش‌آموز سال چهارم امسال باشد و چه سال‌های گذشته، در گوشه دنجی بنشیند و برای خود برنامه مطالعاتی ردیف کند و نهال دانش را بکارد که میوه آن را تابستان 93 برداشت کند؛ بویژه اینکه با گسترش مراکز آموزش عالی در کشور، قبولی در آزمون سراسری، کار خیلی سختی نیست و آن قدر صندلی دانش برای داوطلبان پیش‌بینی شده است که به قول رییس محترم سازمان سنجش آموزش کشور صندلی اضافه هم داریم و در برخی از ظرفیت‌ها و پذیرش‌ها صندلی بدون دانشجو می‌ماند.

امروزه مثل سابق نیست که شانس قبولی 10 درصد یا کمتر از آن باشد. در گذشته نه چندان دور، شانس قبولی در کنکور کمتر از 10 درصد بود و از بین یک میلیون و پانصد هزار نفر تنها یکصد و پنجاه هزار نفر یا کمتر به دانشگاه‌ها راه پیدا می‌کردند؛ در حالی که در سال 92 با افزایش ظرفیت‌ها به گفته مسؤولان محترم سازمان سنجش آموزش کشور، شانس قبولی در مجموع پنج گروه آزمایشی به 63 درصد رسیده است؛ یعنی اینکه بیش از نیمی از داوطلبان براحتی وارد فضای آموزش عالی می‌شوند و جالب‌تر آنکه این شانس در برخی از گروه‌های آزمایشی مثل گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی به 87 و در گروه آزمایشی علوم انسانی به 81 درصد رسیده است؛ در حالی که قبلاً چنین پذیرشی سابقه نداشته است.
پس جا دارد که داوطلبان گرامی کنکور قدری به خود زحمت بدهند و با یک همت مختصر از اوقاتی مثل اسفند استفاده و آینده تحصیلی خود را تضمین نمایند؛ بویژه اینکه هر چه پیش‌تر می‌رویم به قول قدیمی‌‌ها قحط‌الرجال شده و اهل قلم و اهل سواد نادرتر می‌شوند. شاهد گفتار ما همین که در بررسی عملکرد داوطلبان نکات جالبی به دست آمده است؛ از آن جمله اینکه در درس فیزیک در گروه آزمایشی علوم تجربی بیش از 50 درصد داوطلبان نمره منفی گرفته‌اند. بازهم به جمله بالا التفات دوباره‌ای کنید: بیش از نیمی از داوطلبان نه تنها امتیازی در درس فیزیک کسب نکرده‌، بلکه نمره منفی گرفته‌اند و اگر یک یا چند تست را هم از روی شانس و اقبال سیاه نموده‌اند از بخت نامراد غلط از آب درآمده و حایز نمره مفی شده‌اند.
حالا داوطلب گرامی کنکور! آیا باز هم شک داری که اسفندماه فصل کاشت است و برداشت آن به فصل تابستان برمی‌گردد؟ اگر عزیزان داوطلب قدر این روزها را بدانند و دل مشغول سور و سات عید نشوند با کمی تلاش می‌توانند خود را از سایرین جلو بیندازند و از دیگران پیشی بگیرند. حساسیت ایام تحصیل و بویژه اسفند فقط مخصوص دانش‌آموزان سال چهارم و دانش‌پژوهان سال‌های گذشته نمی‌شود، بلکه دانش‌آموزان سال‌های دوم و بویژه سوم دبیرستان هم باید از این فرصت‌های ارزشمند بخوبی استفاده کنند. امروزه سوابق تحصیلی در قبولی کنکور حداقل 25 درصد تاثیر دارد و بیست و پنج درصد یعنی یک چهارم کار؛ پس باید از همان ابتدای دوره متوسطه همه عزیزان آینده‌نگر گوشه چشمی به کنکور داشته باشند و زمینه لازم را هم با کسب دانش و هم با کسب نمرات خوب فراهم کنند. داوطلب عزیزی که در سال سوم دبیرستان توفیق پیدا می‌کند معدل بالا و قابل قبولی کسب نماید، به طور خودکار و اتوماتیک شانس قبولی خود را بیش از 25 درصد افزایش داده و می‌تواند برای خود و خانواده امیدواری‌هایی را به وجود آورد.
داوطلبان گرامی کنکور بدانند که امروز تا اینجا هر آنچه گفتیم مربوط به کنکوری‌ها و آینده آنها بود؛ اما همه عزیزان از نظر دور نداشته باشند که علاوه بر آینده شخصی که پیش روی آنهاست چشم وامید خانواده‌ها بویژه پدران و مادران زحمتکش و دلسوز به نتایج کار ایشان است و ثمره زندگی خود را در آنها می‌بینند.
همین امروز، نویسنده این سطور با ولی یک از داوطلبان کنکور جلسه مشاوره داشته و در مورد راه‌های مطالعه بهتر با ایشان مشورت داشت، و ای کاش داوطلبان عزیز کنکور و از جمله فرزند دلبند این پدر حضور داشتند و می‌دیدند که پدر با چه چشم امید و امیدواری از آینده و آرزوی موفقیت فرزندشان صحبت می‌کردند. وقتی گفتند خیلی مشتاقیم ایشان در هر شغل آبرومندی که مشغول شد هفته‌ای یک روز آن را به امور خیر اختصاص داده و با توجه به علاقه فرزندشان به پزشکی امیدوار بودند که شب‌های جمعه در صورت حصول مقصود و موفقیت، بیماران نیازمند را به رایگان معالجه و درمان نماید، این جملات را با چنان شوق و امیدی بر زبان جاری می‌ساختند که اشک از گونه‌هایشان جاری می‌شد.
آری داوطلب گرامی کنکور! امروز قبولی در آزمون سراسری کار چندان دشواری نیست. وقتی احتمالی قبولی به بالای 60 درصد رسیده و 25 درصد آن را سابقه تحصیلی پوشش می‌دهد، و وقتی نیمی از داوطلبان نمره منفی اخذ می‌کنند، آن وقت اسفند می‌تواند فصل کاشت باشد. با اندکی برنامه‌ریزی و گذشت، اسفندماه را «بکوب» مطالعه و حاصلش را در تیرماه مشاهده کنید. باور کنید. همین یک ماه هم می‌تواند در سرنوشتتان تاثیرگذار باشد و شما را به سمت موفقیت سوق بدهد. به نظر نگارنده، اسفندماه، ماه خاصی است؛ ماهی که هم طبیعت کم کم از خواب زمستانی بیدار می‌شود و هم داوطلب گرامی ما به خود می‌آید و بر تلاش خود می‌افزاید؛ پس امیدواریم که یکایک شما به خود آمده و بر تلاشتان بیفزایید تا ان‌شاءا… شاهد موفقیت را در آغوش بکشید.
منبع : هفته نامه پیک سنجش

ان‌شاءا…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.