نتایج در این بخش نمایش داده می شود

معرفی رشته دندانپزشکی

دندانپزشکی جزو رشته‌هایی محسوب می‌شود که بسیاری از دانش آموزان رشته تجربی تمایل دارند تا آن را به عنوان شغل آینده خود انتخاب نمایند. در این مطلب به معرفی رشته دندانپزشکی خواهیم پرداخت تا داوطلبان کنکور رشته تجربی هرچه بیشتر با آن آشنا شوند.

معرفی رشته دندانپزشکی

دندانپزشکی به دو دوره جداگانه ۲ و ۴ ساله تقسیم می‌شود که دانشجویان در ۲ سال ابتدایی میبایست مشغول پاس کردن علوم پایه مانند: بیوشیمی، آناتومی، بافت شناسی، فیزیولوژی، ژنتیک، میکروب شناسی، پاتولوژی و ایمنی شناسی شود. پس از آن نیز دانشجویان بایستی یک امتحان سراسری علوم پایه دهند تا در صورت قبولی بتوانند وارد دوره تخصصی دندانپزشکی شوند در ادامه با پاس کردن دروس تخصصی همانند: آسیب شناسی فک و دهان، ارتودنسی، اندونتیکس، پروتزهای ثابت و متحرک، پریودنتولوژی، ترمیمی، بیماری‌های دهان و دندان، انواع جراحی دندان، دهان و فک و صورت، دندانپزشکی کودکان و رادیولوژی‌های دهان و فک و صورت مشغول شوند.

در ادامه دانشجویان می‌توانند پس از گذراندن واحدهای مذکور بیماری‌های دهان و دندان را تشخیص داده و در قامت یک دندانپزشک عمومی اقدام به درمان بیماری‌ها نمایند. در ضمن ناگفته نماند که دانشجویان این رشته باید از دست‌های ماهر و توانمندی برخوردار باشند، چراکه بسیار از کارهای دندانپزشکی، از تراش دندان گرفته تا بازسازی، نیازمند دست‌هایی قوی و هنرمند می‌باشد تا بتواند کارهای ظریف دندانپزشکی را به نحو احسنت انجام دهد.

برخی از مردم بر این باورند که دندانپزشکی صرفا یک کار عملی و تکنیکی است، اما اگر دانشجوی دندانپزشکی تنها فن و تکنیک این رشته را فراگرفته باشد ولی در علوم پایه ضعیف باشد در نهایت می‌تواند دندانساز خوبی شود اما در علم پزشکی آنچنان قدرتمند نخواهد بود.

آینده شغلی رشته دندانپزشکی

در حال حاضر حدود ۱۲ هزار دندانپزشک در ایران وجود دارد که از سویی دیگر ۱۸ دانشکده دندانپزشکی دولتی و آزاد در کشور در حال فعالیت هستند که سالانه در حدود ۱۰۰۰ دندانپزشک را تحویل جامعه می‌دهند. دندانپزشکان عمومی بعد از آنکه تحصیلات خود را به اتمام رساندند میبایست در طرح عمومی نام نویسی کرده و به نوبت به شهرهایی سفر کنند که نیاز به خدمات درمانی دندانپزشکی دارند که این دوره ۱۸ ماه به طول خواهد انجامید.

ادامه تحصیل در رشته دندانپزشکی

در ادامه معرفی رشته دندانپزشکی به ادامه تحصیل در این رشته خواهیم رسید که دندانپزشکان عمومی این امکان را دارند تا تحصیلات خود را در مقاطع بالاتر و تا فوق دکترا ادامه دهند که تخصص‌های زیادی در این زمینه در کشور ما وجود دارند که عبارت است از:

اندودنتیکس (درمان ریشه دندان پوسیده و کمک به حفظ سلامت و نگهداری دندان‌های طبیعی)

بیماری‌های دهان و تشخیص (تشخیص کلینیکی و پاراکلینیکی ضایعات حفره دهان)

پروتزهای دندانی (بازسازی دستگاه جونده از طریق پروتزهای ثابت و متحرک)

دندان پزشکی ترمیمی (درمان و ترمیم ضایعات مینای دندان به منظور حفظ سلامت و زیبایی دندان‌های طبیعی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.