نتایج در این بخش نمایش داده می شود

موثرترین روش یادگیری درس چیست؟

یکی از دغدغه های مهم و همیشگی دانش آموزان و دانش جویان، یادگیری دروس و به خاطر سپردن بهتر آن ها است نتایج یک مطالعه مطالبی که فرد با صدای بلند می خواند، بسیار بهتر در حافظه باقی می مانند.

بیشتر مردم در همان دوران کودکی و پس از یادگرفتن نحوه  و حروف، خواندن با صدای بلند را متوقف کرده و بدون صدا مطالب مختلف را مطالعه می کنند.

این موضوع در حالی است که نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که خواندن متون مختلف با صدای بلند سبب می شود آن ها را به نحو بهتری در ذهن نگهداشته و یاد بگیریم.

با صدای بلند مطالعه کنیم بهتر است یا خیر؟!

زمانی که فرد متنی را با صدای بلند خوانده و برای خود تکرار می کند، مطالب به نحو بسیار بهتری در ذهن وی باقی مانده و میزان یادگیری به نسبت زمانی که فرد مطالب را بی صدا و در ذهن خود می خواند، بیشتر است.

در این مطالعات پژوهشگران از 75 دانش آموز خواستند که تعداد 160 واژه مختلف را با صدای بلند قرائت کنند. در مدت زمان چهارده روز پس از این آزمایش، پژوهشگران به بررسی 80 واژه از بین 160 واژه ارائه شده به روش های مختلف پرداختند.

به این ترتیب که صدای تلفظ واژگان ضبط شده خود فرد یا صدای فرد دیگری که این واژه ها را خوانده بود برای وی پخش شده، از شرکت کنندگان درخواست شد این واژه ها را مجددا به صورت صامت و بی صدا مطالعه کرده و یا آن ها را دوباره با صدای بلند بخوانند.

نتایج مطالعات

در این مطالعات پژوهشگران برای بررسی و کسب اطمینان از صحت کار، از وجود دانش آموزان مختلف و تکنیک های متفاوت استفاده کردند.

در ادامه، واژه های مختلفی به دانش آموزان نشان داده شده و از آن ها خواسته شد تا مشخص کنند آیا این واژه در بین لغت های خوانده شده بود یا نه؟

نتایج مطالعات انجام شده نشان می داد که موثر ترین روش یادگیری متون، خواندن بلند آن ها است زیرا افرادی که هر دو بار واژه ها را به صورت بلند خوانده بودند به 77 درصد سوالات پاسخ درست داده و بهتر از سایر گروه ها عمل کردند.

در ادامه شنیدن صدای بلند ضبط شده، شنیدن صدای دیگران و در خاتمه، خواندن در سکوت متون در رده های بعدی قرار گرفتند.
در این بررسی ها به دلیل تفکیک دقیق بخش های مختلف روند مطالعاتی، پژوهشگران نتیجه گرفتند که سودمندی این روش برای به حافظه سپردن متون تنها از طریق خواندن و یا گوش کردن حاصل نشده و زمانی که فرد خودش متون را بلند خوانده و به صدای خود گوش کند نتایجی به مراتب بهتر حاصل خواهد کرد.

به گفته این محققان، زمانی که فرد متنی را با صدای بلند خوانده و برای خود تکرار می کند، مطالب به نحو بسیار بهتری در ذهن وی باقی مانده و میزان یادگیری به نسبت زمانی که فرد مطالب را بی صدا و در ذهن خود می خواند، بیشتر است.

شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی حافظه (Memory) منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

محققان دانشگاه “واترلو”(Waterloo) در کانادا دریافتند که خواندن مطلبی با صدای بلند در واقع به مردم کمک می‌کند که اطلاعات را بهتر به خاطر بسپارند.

آن طور که مشخص شد، تنها خواندن کتب با صدای بلند و شنیدن صدای خود، برای حافظه مفید است.

بیشتر بخوانید :

من، توانايي انجام اين کار را دارم

نکات اثبات شده برای اخذ نمرات بالا

ثبت نام غیر حضوری آزمون های آزمایشی سنجش ۱۳۹۹-۱۴۰۰

محققان چهار روش یادگیری از طریق خواندن را مورد آزمایش قرار دادند؛

1- خواندن در سکوت

2- شنیدن صدای شخص دیگری

3- بلند خواندن

4- گوش دادن به صدای ضبط شده.

نتایج آزمایش روی 95 شرکت کننده نشان داد که خواندن اطلاعات با صدای بلند، بیشترین ماندگاری را در ذهن ایجاد می‌کند.

“کالین مک‌لئود”، سرپرست این مطالعه گفت:

این مطالعه تایید می‌کند که یادگیری و فواید حافظه حاصل از مشارکت فعال است.

بلند خواندن یک کلمه، آن را برای حافظه بلند مدت متمایز می‌کند.

“اثر تولید” مزیتی است که فرد با بلند خواندن یک متن و نه در سکوت خواندن، از آن بهره‌مند می‌شود.

در مطالعه قبلی، محققان دریافتند که خواندن با صدای بلند به خودی خود نسبت به شنیدن صدای دیگران موجب تقویت حافظه می‌شود و این خودخوانی، اثر تولید را تلقین می‌کند.

اساسا نتایج مطالعه نشان می‌دهد که عمل خواندن کلمات با صدای بلند با توجه به دو چیز به شدت مزایای حافظه را در بر دارد.

اول این که کلمات با صدای بلند خوانده می‌شوند و دوم این واقعیت است که فرد در واقع در حال صحبت با خود است.

این تحقیق همچنین چند تحقیق گذشته را که در آنها اثر تولید تایپ کردن و نوشتن کلمات بر حافظه اندازه گرفته شده بود، مورد بررسی قرار داد.

دانش‌آموزان برای امتحان‌ها می‌توانند درس را با صدای بلند بخوانند تا به آنها کمک کند به خاطر بسپارند.

علاوه بر این، محققان یادآوری می‌کنند که سالمندان پازل و معما حل کنند تا حافظه خود را تقویت کنند، همچنین می‌گویند که فعالیت بدنی و ورزش می‌تواند حافظه را بهبود بخشد.

نتایج این مطالعه به فهرست رو به رشد فعالیت‌هایی که مردم می‌توانند برای تقویت حافظه انجام دهند، افزوده می‌شود.

بعضی از فعالیت‌های دیگر که گفته می‌شود افزایش حافظه را در پی دارد شامل خوردن شکلات است که به طور چشمگیری می‌تواند عملکرد شناختی را بهبود بخشد، حافظه فعال را بالا ببرد و پردازش تصویری را بهبود دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.