- کنکور سراسری
- سوالات آزمون های سراسری ( داخل )
- سوالات آزمون های سراسری ( خارج )
- دانشگاه آزاد اسلامی
- المپیادهای علمی
- سوالات آزمون های آزمایشی سنجش
- سوالات آزمون های سایر موسسات
- آزمون های گزینه دو
- جزوات و کتب کنکوری
- ادبیات فارسی کنکور
- ادبیات انسانی کنکور
- زبان عربی کنکور
- عربی انسانی کنکور
- دین و زندگی کنکور
- زبان انگلیسی کنکور
- زمین شناسی کنکور
- زیست شناسی کنکور
- فیزیک کنکور
- شیمی کنکور
- ریاضیات کنکور
- هندسه کنکور
- آمار و مدلسازی کنکور
- دیفرانسیل کنکور
- حسابان کنکور
- جبر و احتمال کنکور
- گسسته کنکور
- منطق کنکور
- روانشناسی کنکور
- فلسفه کنکور
- تاریخ و جغرافیا کنکور
- اقتصاد کنکور
- جامعه شناسی کنکور
- سوالات تستی
- مشاوره و برنامه ریزی
- مقطع ابتدایی
- دبیرستان
- ابزارهای آموزشی
- ویژه خبری
- همایشات کشوری
- نمایندگی ها
خبرهای ویژه
- لایو ( live ) : شروع نیم سال دوم تحصیلی + نکات مهم کنکور ۱۴۰۰
- توهم توانمندي = شکست
- کنکور نظام قدیم به صورت مجزا برگزار میشود
- راه های افزایش سرعت مطالعه
موسسه گام برتر همشاگردي
» آزمون سراسری 99
» افکار منفی، ممنوع!
تاریخ انتشار : 2020/03/13 - 19:41
تاریخ انتشار : 2020/03/13 - 19:41
افکار منفی، ممنوع!
همشاگردی عزیز سلام . کم کم به سال جدید نزدیک می شویم و بوی بهار نرم نرمک به مشام ما می رسد . توجه کرده اید ؟ طبیعت در حال تغییر و تحول هست ، درختانی که به خواب رفته اند بیدار می شوند و طبیعت لباسی نو بر تن خویش می کند . چه […]

همشاگردی عزیز سلام . کم کم به سال جدید نزدیک می شویم و بوی بهار نرم نرمک به مشام ما می رسد . توجه کرده اید ؟ طبیعت در حال تغییر و تحول هست ، درختانی که به خواب رفته اند بیدار می شوند و طبیعت لباسی نو بر تن خویش می کند . چه خوب است ما نیز همراه این طبیعت زیبا تغییر و تحولی کنیم و زندگی و فکر و ذهن خود را نو کنیم . با نگاهی متفاوت و با رویکردی جدید و با اهدافی درخشان به اسقبال بهار برویم .
استادی درشروع کلاس درس، لیوانی پر از آب به دست گرفت و آن را بالا گرفت که همه ببینند. بعد از شاگردان پرسید: به نظر شما وزن این لیوان چقدر است؟ شاگردان جواب دادند: ۵۰ گرم. استاد گفت:
من هم بدون وزن کردن، نمی دانم دقیقاً وزنش چقدر است؛ اما سؤال من این است: اگر من این لیوان آب را چند دقیقه همین طور نگه دارم، چه اتفاقی می افتد؟ شاگردان گفتند: هیچ اتفاقی نمی افتد. استاد پرسید: خوب، اگر یک ساعت همین طور نگه دارم، چه اتفاقی می افتد؟ یکی از شاگردان گفت: دستتان کم کم درد می گیرد. استاد گفت:حق با توست؛ حالا اگر یک روز تمام آن را نگه دارم چه؟
شاگرد دیگری گفت: دستتان بی حس میشود و عضلات آن بشدت تحت فشار قرار میگیرند و فلج می شوند و مطمیناً کارتان به بیمارستان خواهد کشید. همه شاگردان خندیدند. استاد گفت: خیلی خوب است؛ ولی آیا در این مدت وزن لیوان تغییرکرده است؟ شاگردان جواب دادند: نه. -پس چه چیز باعث درد و فشار روی عضلات می شود؟ در عوض من چه باید بکنم؟
شاگردان گیج شدند. یکی از آنها گفت: لیوان را زمین بگذارید. استاد گفت: دقیقاً مشکلات زندگی هم مثل همین است؛ اگر آنها را چند دقیقه در ذهنتان نگه دارید اشکالی ندارد، اما اگر مدت طولانی تری به آنها فکر کنید، به درد خواهند آمد، و اگر بیشتر از آن نگهشان دارید، فلجتان میکنند و دیگر قادر به انجام کاری نخواهید بود.
شاید شما نیز این داستانک را شنیده باشید؛ اینکه نباید در افکار منفی دست و پا زد و به خود انرژی منفی داد؛ زیرا چسبیدن به گذشته دردآور دور یا نزدیک، تنها خود ما را آزار میدهد و متاسفانه لذت زمان حال را هم از ما میگیرد.
بیشتر بخوانید :
اولین ویدیو کنفرانس مشاوره ای کنکور برای دانش آموزان پایه دوازدهم رشته علوم تجربی منطقه نوک آباد
برای مثال، دانش آموزی که هدفش کسب یک رتبۀ خوب و پذیرش در رشته و دانشگاهی ایدهآل است، نباید با کسب یک یا چند نمره بد یا نتیجه خارج از انتظار در آزمون آزمایشی، به این نتایج منفی بچسبد و حال را نادیده بگیرد.
او باید بپذیرد که هیچ وقت برای بهرهمند شدن دیر نیست و کلید موفقیت در این است که از همین حالا شروع کند و برای شروع هم لازم است که قدم های کوچک بردارد. می دانم بسیاری از شما خوانندگان گرامی که این مطلب را می خوانید، اصل مطلب را قبول دارید، ولی نمیدانید که چگونه این مسیر را طی کنید.
گاه نیز مشکلات ریز و درشت باعث می شود که یک” اما” در آخر تاییدتان باشد و همین” اما ” آغاز بهانههای کوچک و بزرگ میشود؛ اینکه همه در عدم موفقیت شما مقصر بودهاند به جز خودتان، و در نهایت نیز قدم اول را که مهمترین قدم است، برنمیدارید. باید قبول کنید که خود شما مسؤول موفقیت یا عدم موفقیت خودتان هستید و اگر تاکنون کوتاهی کرده یا مسیر اشتباه را طی نموده اید، با شجاعت بگویید:
« اشتباه کردم» و برای تکرار نکردن اشتباهتان به بررسی دلایل شکست قبلی بپردازید و سپس برای آینده برنامهریزی کنید؛ نه اینکه خود را همیشه آن قدر گرفتار تصور کنید که برای کارهای “ضروری!” وقت نداشته باشید، اما حاضر باشید که برای محق دانستن و مظلوم نمایی، تا انتها مبارزه کنید!
البته قبول دارم که تغییر یک رویه و روش زندگی یا شیوۀ مطالعه، کار دشواری است، اما اگر هدف اصلی را تعیین و سپس اهداف کوچکتر را مشخص نمایید و برای رسیدن به آنها تلاش کنید میتوانید انگیزه را در خودتان حفظ کنید و در نهایت به هدف اصلی برسید؛ برای مثال، دانشآموزی که میخواهد در آزمون سراسری رتبۀ خوبی کسب کند، بهتر است که امتحانات مدرسه یا آزمون های آزمایشی را به عنوان هداف کوچکتر در نظر بگیرد و تلاش کند که در هر آزمون، نتیجه ای بهتر از آزمون قبلی کسب کند؛
در ضمن اگر در آزمونی نتیجهای مناسب کسب نکرد، نا امید نشود؛ بلکه به دنبال دلایل نتیجه نامطلوب خود باشد و بعد از بررسی و تحلیل لازم، دیگر به گذشته و آنچه پیش آمده است، فکر نکند ؛ یعنی در پایان روز و پیش از خواب، آنها را زمین بگذارد؛ به این ترتیب، تحت فشار قرار نمیگیرد و میتواند صبح روز بعد سرحال و قوی بیدار شود و قادر خواهد بود از عهده هر مساله و چالشی که برایش پیش آید، برآید.
*کاری از : استاد علی سلیمانی ( مشاور تحصیلی )
برچسب ها : اردوی نوروزی , اردوی نوروزی 1399 , استاد علی سلیمانی , برنامه ریزی همشاگردی , برنامه ریزی و مشاوره رایگان , ثبت نام اردوی نوروزی , ثبت نام کنکور 99 , روانشناسی موفقیت , روانشناسی همشاگردی , علی سلبمانی , مشاوره , مشاوره و برنامه ريزي كنكور 99 , مشاوره و برنامه ریزی , مشاوره کنکور 99 , کنکور سراسری 99 , کنکور همشاگردی
دسته بندی : آزمون سراسری 99 , ابزارهای آموزشی , صفحه نخست , مجلات آموزشی , مشاوره و برنامه ریزی , مقالات روانشناسی , مقالات مشاوره ای , پیک سنجش , کنکور سراسری , گزارش , یادداشت
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه
*
فیلم
مطالب پزشکی
آخرین اخبار
نوشته های تازه
وبینار و همایشات
رادیو همشاگردی
مقالات روانشناسی
جزوات و کتب کمک درسی
ساماندهی محتوای دیجیتال